header-duurzaamheid-herfst

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord schoonmaken
Bij Mokum Schoonmaak vinden we duurzaamheid enorm belangrijk. Daarom zorgen we ervoor dat onze werkzaamheden het milieu zo min mogelijk belasten. Een greep uit onze duurzame maatregelen:

✦ Milieuvriendelijk schoonmaakmiddel
Mokum Schoonmaak werkt met het milieuvriendelijke schoonmaakmiddel Tana GreenCare®, dat volledig biologisch afbreekbaar is. Zo komen er geen schadelijke chemicaliën in het milieu terecht. Bovendien wordt Tana GreenCare® volgens duurzame standaarden geproduceerd: alle plastics die tijdens de productie worden gebruikt worden gerecycled en het productiebedrijf zelf draait op zonne-energie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, maken duurzame schoonmaakmiddelen net zo goed (en soms zelfs beter) schoon als chemische middelen.

✦ Duurzaam graffiti verwijderen
Graffiti verwijderen gebeurt doorgaans met milieuvervuilende chemische middelen. Mokum Schoonmaak maakt gebruik van een volledig chemievrije manier van graffiti verwijderen. Met een drukspuit spuiten wij hete stoom onder lage druk direct op de graffiti. Er wordt dus alleen maar water gebruikt! Graffiti van minder dan een week oud verdwijnt hiermee volledig. Als de graffiti ouder is, blijft er na de stoombehandeling wel een schaduw achter die helaas alleen met een chemisch middel kan worden verwijderd. Maar ook daarbij kiezen wij voor een middel dat het milieu het minst belast.
Nadat de graffiti is verwijderd spuiten we de muur desgewenst in met een duurzaam, biologisch afbreekbaar impregneermiddel. Dit zorgt ervoor dat toekomstige graffiti niet in de muur trekt en makkelijk verwijderd kan worden.

✦ Chemievrije gevelreiniging
Ook bij het reinigen van gevels en buitenmuren worden doorgaans agressieve chemicaliën gebruikt. Mokum Schoonmaak maakt ook hierbij gebruik van het lagedruk stoomsysteem. De behandeling duurt iets langer dan chemische gevelreiniging, maar het voordeel is dat de muur of gevel erna veel langer schoon blijft. Korstmos groeit na een chemische reiniging gewoon weer terug, maar de hete stoom vernietigt de wortels van het mos, waardoor het voorgoed verdwijnt. Dan noemen wij nog eens echt duurzaam!

✦ Glasbewassing met gefilterd water
Het reinigen van ramen en glas gebeurt bij Mokum Schoonmaak eveneens volledig chemievrij. We maken gebruik van zacht water waar het kalk is uitgefilterd. Kalkvrij water reinigt beter en laat geen strepen achter. Hierdoor hoeven we bij het ramen zemen geen milieubelastende zeep te gebruiken.

Onze garanties

Nederlands sprekend personeel

Wij vinden het belangrijk dat al onze medewerkers goed met onze klanten kunnen communiceren. Daarom werken wij werken uitsluitend met Nederlands sprekend personeel. Wij verstaan ons vak, letterlijk en figuurlijk!

Korte en efficiënte communicatielijnen

Korte en efficiënte communicatielijnen zijn cruciaal om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. Daarom garanderen wij u één vaste aanspreekpartner.

Betrouwbaar personeel

Service en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Om deze reden screenen wij al onze schoonmaakmedewerkers jaarlijks op goed gedrag.

Regelmatige kwaliteitscontrole

Om de kwaliteit van de dienstverlening van onze werknemers te bewaken, voert ons management regelmatig onverwachte kwaliteitscontroles uit.